Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εταιρεία του Ομίλου ΑΚΜΗ πίσω από το σχέδιο Αθηνά

Εταιρεία του Ομίλου Ακμή ανέλαβε, όπως αποκαλύπτουν τα Κεφαλονίτικα Νέα, την «Αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Ελλάδας» βάσει του οποίου χτίστηκε το σχέδιο «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με επιστολή του ίδιου του υπουργού Παιδείας, τον Ιανουάριο του 2013, στη στήλη αναγνωστών της Καθημερινής, με την οποία διαμαρτύρεται για προηγούμενο δημοσίευμα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου μάθηση» ανέθεσε το έργο της αποτύπωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας στην εταιρεία «E.E.O. Group A.E.» έναντι αμοιβής 114.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εταιρεία αυτή είναι σύμβουλος, όπως ενημερώνει ο υπουργός και των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΣΣΕΕΚΑ) από το 2010.


 Η «E.E.O. Group A.E.» ανήκει στον όμιλο ΑΚΜΗ, μαζί με το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Ακμή και το Athens Metropolitan College. Μία εταιρεία δηλαδή που ανήκει στον ίδιο όμιλο με δύο από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη μελέτη για τη δημιουργία του Ακαδημαϊκού Χάρτη βάσει του οποίου διαμορφώνεται η δημόσια εκπαιδευτική χωροθέτηση από το σχέδιο Αθηνά και το υπουργείο Παιδείας. 
Τέλος να σημειώσουμε ότι η ανάθεση έγινε παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε τους δικούς του μηχανισμούς, μηχανισμούς που όπως διαβάσαμε στην Καθημερινή, ενισχύει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Greek Universities Network», στην οποία συμμετέχουν τα πανεπιστήμια της χώρας με μία μετοχή το καθένα.


Κάπου εδώ, καλό είναι να προσθέσουμε ότι υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ, τα οποία καταργούνται, με τη σημερινή τους μορφή, με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, ενώ τα ίδια ακριβώς τμήματα υπάρχουν σε ΙΕΚ και, μαντέψτε, θα συνεχίσουν να υφίστανται κανονικότατα (π.χ. Αυτοματισμού, Έργων Υποδομής). Μ' άλλα λόγια τμήματα, που μόνο αχρείαστα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, θα γίνουν "προνόμιο" μόνο των ΙΕΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου