Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

30 εκ. δολάρια του έδωσε η Yahoo για ένα application

Μπορεί να είναι μόλις 18, αλλά ο Nick D’Aloisio δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο deal που έκανε με την γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, Yahoo.
Ο νεαρός προγραμματιστής κατάφερε να πουλήσει την νέα εφαρμογή που δημιούργησε στη Yahoo έναντι του εξωφρενικού ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων!
H εφαρμογή του 18χρονου, κάνει αυτόματα τα μεγάλα κείμενα περιλήψεις, για να διαβάζονται πιο εύκολα από τους χρήστες του διαδικτύου.
Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε την εξαγορά της εφαρμογής  Summly, από τον ταλαντούχο νεαρό, ο οποίος μόλις στα 12 του είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και στα 15 είχε την ιδέα της δημιουργίας της ακριβοθώρητης πια εφαρμογής!

Πριν την απόσυρση της Summly από το application store μετά και το κλείσιμο της συμφωνίας, το εγχείρημα του D’Aloisio είχε «κατεβεί» από τους χρήστες παραπάνω από 1 εκατομμύριο φορές.
«Για μένα, η Yahoo είναι η καλύτερη εταιρεία με την οποία θα μπορούσα να συνεργαστώ τη δεδομένη περίοδο, μιας και είναι μια από τις καθιερωμένες ιντερνετικές εταιρείες», δήλωσε ο νεαρός προγραμματιστής και συνέχισε λέγοντας πως υπό την καθοδήγηση της νέας προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Yahoo, Marissa Mayer, η εταιρεία έχει ένα έντονο ενδιαφέρον στην κινητή τηλεφωνία και τα συναφή προϊόντα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα και στην Summly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου